Predelava stroja za rezanje tekstilnega korda

Predelava starega elektrokrmilja ter motorjev in zamenjava z opremo Allen-Bradley. Uporabljen je krmilnik tipa ControlLogix L72S, 12 servomotorjev upravljajo servoregulatorji Kinetix 6500, preostale 3 AC motorje pa vozimo s frekvenčnimi regulatorji PowerFlex 755 in 525. Nova programska oprema, izboljšano upravljanje stroja s posluževalnimi paneli Panel View Plus 1000 ter 600.Oglejte si galerijo na desni strani!

Mehanska in električna predelava stroja za rezkanje jermenov

Zamenjava in predelava mehanskih delov stroja in izbira primernih servo motorjev, predelava elektrokrmilja ter izdelava nove programske opreme po željah naročnika. Uporabili smo krmilnik Allen-Bradley ControlLogix L71, 4 servoregulatorje Kinetix 6500 ter frekvenčni pretvornik PowerFlex 525. Uporabniška izkušnja je izboljšana z uporabo 10'' posluževalnega panela na dotik Panel View Plus 1000.


Predelava konfekcijskega stroja

Zamenjava starega PILZ varnostnega krmilnika z integrirano rešitvijo Allen-Bradley. Predelava varnostnega programa in z amenjava obstoječega A-B krmilnika z varnostnim krmilnikom Control Logix 5571S Safety ter Point IO vhodno-izhodnimi moduli, ki s krmilnikom komunicirajo preko mrežne povezave (Ethernet). Varnostne funkcije so ostale enake, močno pa smo zmanjšali reakcijski čas stroja ter število rezervnih delov.

Drugi del projekta pa je obsegal mehansko, električno in programsko predelavo stroja z dodatno funkcijo polaganja trakcev.
Vse skupaj je bilo narejeno v enem dnevu.


Nov stroj za kontinuirano litje jekla

Razvoj in izdelava programske opreme ter zagon novega stroja za kontinuirano litje jekla skupaj s partnerjem SMS Group. Stroj krmilimo z 8 Siemens krmilniki (S7-400 in S7-300), 4 posluževalnimi sistemi Intouch Scada ter z ločenim sistemom za nadzor celotnega procesa (Level 2). Vsebuje več kot 20 motorjev, ki jih krmilimo s frekvenčnimi regulatorji Sinamics ter še okoli 30 ostalih motorjev s skupno močjo preko 1,3 MW.